Personal tools
You are here: Home / Dokumenti / Vijesti / ODRŽANA PREDAVANJA doc.dr.sc. Izudin Dugić
Navigation
Katalog opreme i istraživanja

Mjerna oprema

International Foundrymen Conference

Međunarodno savjetovanje ljevača

Round Cube

RoundCube web klijent elektroničke pošte

Webmail
Knjižnica

Izgled knjižnice iznutra

Studomat

Studomat, prijava ispita !

Dabar

Digitalni akademski arhivi i repozitoriji

Prvi javnozdravstveni portal za studente u Republici Hrvatskoj

PITAJ ANDRIJU

Pitaj Andriju !
The Leader in Powertrain CFD

The Leader in Powertrain CFD

 

ODRŽANA PREDAVANJA doc.dr.sc. Izudin Dugić

2-Dugicw.JPG3-auditorijw.JPG5-auditorijw.JPGDana 20. listopada 2010. imali smo čast poslušati predavanja uglednog znanstvenika i stručnjaka iz područja metalurgije gospodina Izudina Dugića koji u Republici Hrvatskoj boravi u okviru ERASMUS MUNDUS programa mobilnosti.

Docent dr. sc. Izudin Dugić diplomirao je metalurgiju u Zenici 1988.godine. Karijeru je započeo u Odžaku kao metalurg u ljevaonici, gdje radi do izbijanja ratnih sukoba. Godine 1993. odlazi u Švedsku, a 1994. započinje karijeru u ljevaonici ITT Flygt AB u Emmabodi. Magistarski rad je dovršio 1999. i poslije toga nastavlja rad u istoj ljevaonici. Godine 2004. nastavlja rad na Strojarskom fakultetu u Kalmaru i istovremeno pohađa doktorski studij. Godine 2006. doktorira s temom "Ekspanzijska penetracija na odljevcima od sivog lijeva", izrađenoj u suradnji s ljevaonicama Volvo i ITT Flygt AB. Nakon toga i dalje radi na Strojarskom fakultetu kao docent. Između ostalog vodi uspješnu privatnu firmu Dugić Konsult AB koja se bavi savjetovanjem u području ljevarstva.

Održana su dva predavanja. Prvo se odnosilo na izvadak iz doktorskog rada „Ekspanzijska penetracija na odljevcima od sivog lijeva“, dok je u drugom dan „Pregled znanstveno – istraživačkog rada i načina studiranja u Švedskoj“ s naglaskom na blisku povezanost visokog školstva i ljevačke industrije u Švedskoj.

Nakon zanimljive rasprave u kojoj su sudjelovali nastavnici i studenti Metalurškog fakulteta pokazalo se da treba slijediti švedski primjer suradnje visokoškolskih institucija i gospodarskih subjekata (ljevaonica) prema kojem je 95% završnih i diplomskih radova, te doktorata usko vezano za rješavanje aktualne problematike u proizvodnji.

U okviru boravka doc.dr.sc. Izudina Dugića na Metalurškom fakultetu, potpisan je sporazum o suradnji koji otvara mogućnost razmjene studenta i znanstveno-nastavnog osoblja sa Linnæus University.


prof.dr.sc.Jadranka Malina
doc.dr.sc. Zdenka Zovko Brodarac

1-Dugicw.JPG4-Dugic,faxw.JPG

Document Actions

(c)2009,Sveučilište u Zagrebu,Metalurški fakultet